En

Pečení s Bárou #sváteční umění

Ne 04.07.2021
13.00

Druhý participativní projekt k 8smé 8smičkové výstavě Ruka na konci ramene: (Spolu)práce v českém a slovenském umění.

Pojďte s námi a s cukrářkou Bárou Lamačovou alias Bara Bakery tvořit sladké umění. Workshop je součástí projektu „Sváteční umění“ umělkyň Evy Jiřičky & Miry Gáberové, který hledá nové podoby a také původní smysl českých státních svátků.

V neděli 4.července vám Bára prozradí svoje tipy na to, jak upéct ten nejlepší dort. Přihodí i zdobící triky a voilá dort je na světě. Kdo někdy ochutnal dortík v Cafe 8smička ví, že Bára je mistr svého oboru. Přijďte se od ní něco naučit a (spolu)pracovat s námi na uměleckém projektu!

Není náhoda, že se workshop uskuteční právě v neděli před státními svátky 5. a 6. července, které oslavují příchod slovanských věrozvěstů Cyrila a Metoděje a následně připomínají upálení mistra Jana Husa.

V projektu „Ochutnávka svátečního dortu pro Cyrila, Metoděje a Jana“ jde o spojení dvou křesťanských svátků. Ty pro umělkyně symbolizuje dort, který obsahuje dva korpusy spojené šlehačkou. Korpus Cyrila a Metoděje je vláčný a na povrchu zlatavý, korpus Jan Husa je vevnitř také vláčný, ale na povrchu spálený. Účastníci workshopu si poté své dorty mohou zdobit dle svého – vzniknou tak dorty se stejným příběhem, ale s rozdílnou podobou. Na společné oslavě v úterý 6. července v parku Stromovka pak všechny dorty společně ochutnáme.

Vy & Bara Bakery & Sváteční umění = (SPOLU)PRÁCE

Kdy? V neděli 4.7. ve 13:00 pečení s Barou Bakery v 8smičkové kuchyni. V úterý 6.7.ve 14:00 společná oslava s jedením dortů v parku Stromovka – dezert s kávou po obědě v dobré společnosti.

Místa na pečení s Bárou je třeba si rezervovat: info@8smicka.com. Těšíme se na vás a pečení & umění zdar.